2011. július 31., vasárnap

Szerb Antal: A harmadik torony - Jelenlegi ára: 1 995 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A harmadik toronyA könyv listaára: 2290 Ft. Leírás:
Szerb Antal 1936-os itáliai útinaplója önálló kötet formájában első ízben jelenik meg az idei Ünnepi Könyvhét alkalmából. A csevegő hangon megírt frappáns miniesszékből összeálló olaszországi mozaik annak az utazásnak a közvetlen, szubjektív lenyomata, amelynek emlékanyagából végül megszületett az Utas és holdvilág (200519234) című regény. Szerb Antal a tőle megszokott kedéllyel, szellemes humorral és - bár nem hivalkodóan fitogtatott, de minden sorából visszacsengő - lenyűgöző kultúrtörténeti ismeretek birtokában kalauzol végig bennünket Velencétől Bolognáig Észak-Itália városain. Nem tudok rájönni, mi volt itt előbb, a víz vagy a ház. Gondolom a víz: de hogy lehet az, hogy a víz éppen ott kezdődik, ahol a ház véget ér? A látszat az, hogy előbb megépítették az utcát, azután beleeresztették a vizet - kacsint ránk Velencében diákos huncutsággal az író. De míg hasonló modorban varázsolja elénk Itália ezerféle hangulatát, olykor komor színeket is kever a palettára. 1936-ban járunk, az olasz politika termése sokkal mérgezőbb gyümölcsöt hajtott már Németországban ahhoz, hogy erről megfeledkezhetne egy igazi européer: Igen, tudom, az olasz gyermekien lelkes nép, de azért mégsem tudom megérteni, hogy bírják ezt, ezt az állandó, szünet nélküli lelkesedést, ezt a közboldogságot. Hisz ez oly rettenetes lehet, mint üdvözültnek lenni... És ez volt egykor Bresciai Arnold, ez volt egykor Cola di Rienzi, ez volt egykor Silvio Pellico, ez volt egykor Garibaldi népe, a carbonarók, a klasszikus lázadók és elégedetlenek hazája? - sóhajt fel Szerb Antal a fascio uralta kényszeres közboldogság láttán. A mű tehát remek bedekker és helyzetelemzés, az olasz táj, az olasz néplélek és a harmincas évek politikai légköre iránt érdeklődőknek egyaránt ajánlható, letehetetlen könyv, melyet Martin Hürlimann svájci fotográfus korabeli fotói illusztrálnak. A szerkesztői utószóval ellátott kötetet széles körben érdemes ajánlani. ISBN: 978-963-14-2568-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 995 Ft

Az aukció vége: 2011-08-05 16:42
. Szerb Antal: A harmadik torony - Jelenlegi ára: 1 995 Ft